Coco Chanel
Atita vreme cit stii ca barbatii sunt asemenea copiilor, stii totul

Asta dacă există vreuna.

Și se pare că există, din cele scrise mai jos.

Și nu e una tocmai fericită pentru cel (cea) care-l consumă și silueta respectivului(ei).

C

onform tradiției déjà stabilite și legăturii între www.unicool.md și specialistul în fitness și nutriție, Victoria Ursu (VictoriaFitness), una mult mai productivă și fericită ca între alcool și siluetă, cu detalii și dovezi vine cine?...

Corect:

Victoria Ursu, specialist în fitness și nutriție – VictoriaFitness.

Dacă e să vorbim despre aportul caloric în organism, alcoolul poate fi egalat cu grăsimea: 9 kcal/1 g la grăsimi și 7 kcal/1 g la alcool, fiind mai periculos decât zahărul.

Caloriile cresc în dependență de tăria băuturii alcoolice, fiind lipsite de careva valori nutritive.

Suplimentar, alcoolul în interacțiune cu grăsimea e o "bomba atomică" pentru organism.

Așadar, consumul regulat de alcool duce la îngrășare, în special dacă este asociat cu o alimentație bogată în grăsimi.

Vă este cunoscut fenomenul "burta de bere"?

Și-a primit binemeritata îmbinare de cuvinte datorită tendinței generale de consum a berii în cantități mari, aceasta ascunzând și amidonul cerealelor.

Ce se întâmplă?

Atunci când la o masă plină de grăsimi se servește alcool, se produce un fenomen curios: organismul depozitează grăsimea în țesutul adipos considerând-o nepericuloasă, iar alcoolul trece procedura de neutralizare, în final fiind transformat în energie doar cu prezența vitaminelor și proteinelor.

Deci, este si un risipitor de vitamine și proteine.

Metabolismul alcoolului durează în jurul a câtorva ore și în tot acest timp este sistată arderea grăsimilor.

Deci, cine a zis că alcoolul topește grăsimea?

Nu știu cine-o fi el, dar a zis greșit! Nu numai că nu o topește, ci și o ajută să pătrundă în țesutul adipos pentru a fi bine depozitată.

Ficatul – cel mai pătimaș.

Alcoolul face praf ficatul.

Rolul ficatului este de a produce bila care va emulsiona, la rândul său, grăsimile (fragmentarea acestora în picături fine).

Atunci când s-a consumat tăria, ficatul "își lasă" sarcina principală de-o parte și se-apucă să metabolizeze alcoolul, utilizând vitamina B pentru aceasta.

Cu cât alcoolul se absoarbe mai lent în sânge, cu atât este mai ușor pentru ficat să-l metabolizeze.

În cazul dozelor subsțantiale, acestea vor rămâne un timp îndelungat în sânge și vor circula în toate organele, inclusiv și prin creier, până le vinde rândul să fie neutralizate, ceea ce poate duce la simptomele beției.

Pe cealaltă parte a balanței: cine slăbeste consumând alcool?

Dacă alcoolul este băut în exces (peste 5g/oră pentru un adult), metabolismul acestuia se schimbă, nu mai poate fi utilizat ca energie și încetează să se mai îngrașe.

Alcoolicii sunt de regulă slabi, iar pentru că au o alimentație deficitară utilizează alcoolul pe post de mâncare.

Alcoolul scade potența

Este amăgitor să credem că alcoolul ne dă mai multă încredere în sine.

Pe termen scurt s-ar prezuma că persoana e lipsită de inhibiții, însă peste puțin timp se instalează o stare de moleșeală care favorizează somnul.

Băuturile alcoolice au un efect toxic asupra testicolelor, scad producția de testosteron, performanțele sexuale masculine fiind diminuate.

Și dacă se tot crează dependența, aceasta poate duce la impotență.

În final, pentru ce beneficii vom consuma alcool?

  NU EXISTĂ ASEMENEA BENEFICII.   

Alcoolul nu-ți îmbunățatește funcționalitatea a careva organe, nu ridică și nu coboară tensiuni, nu-ți prelungește viața sau ți-o face mai curajoasă.

Sunt alte mijloace mult mai eficiente pentru a-ți fortifica sănătatea!

Urcă în rețeaua COOL