William Shakespeare
Femeia este o mancare pentru zei, gatita de diavoli

Susținătrii feminismului militant și prezicătorii unei noi epoci - cea a matriarhatului, au luat-o recent în freză din partea lui Satoshi Kanazawa, unul dintre cei mai importanţi psihologi din lume.

Japonezul a vrut neapărat să-și pună toată lumea-n cap, mai ales cea în fustă, şi-a expus teoriile prin care susţine şi explică, clar și răspicat: bărbaţii sunt mai inteligenţi decât femeile.

Și basta!

Gestul său poate fi calificat ca unul deosebit de curajos, ținând cont de spiritul amplificat la maxim al egalității genurilor.

S

pecializat în psihologia evoluţionară şi activând la London School of Economics, cercetările sale au la bază psihologia evoluţionară. Aceasta este un instrument de analizare la nivel social al economiei, sociologiei şi antropologiei.

Kanazawa a fost puternic contestat pentru că a îndrăznit să atacce unele teme tabu ale societăţii, anume pentru că spune lucruri gândite de toţi, dar ţinute sub tăcere din diverse temeri, din teama de a mânia femeia și aliații ei, ceea ce miroase a apocalypsă.

Astfel, el a avut neatenția de a susține, printre multe altele, că „negresele sunt mai puţin atractive sexual decât femeile din celelalte rase umane", sau că „negrii africani suferă de sărăcie cronicizată şi boli demult dispărute din restul lumii deoarece au un IQ mai mic decât restul oamenilor din lume".

Satoshi-Kanazawa 1899440c Pentru asta, Pychology Today l-a concediat din teama de a nu fi acționat în judecată de toți cei ce militează pentru egalitatea sexelor sau contra rasismului.

Și nu sunt puțini...

Revenind la tema inițială, savantul nipon spune că fetiţele ar fi mai inteligente decât băieţeii , lucru care se schimbă la maturitate.

Pentru că fetele se maturizează sexual mai repede decât băieţii, acestea sunt mai inteligente în prima parte a vieţii. Iar bărbaţii sunt într-adevăr mai inteligenţi decât femeile, dar nu cu mult – cu vreo 3-5 puncte IQ.

Tot el afirmă că una dintre cauzele principale de ce bărbaţii sunt mai deştepţi este că aceștia sunt mai înalţi decât femeile. Kanazawa invocă studii care demonstrează că femeile mai înalte decât unii bărbaţi, au o inteligenţă superioară acelora.

Înseamnă că toate baschetbalistele sunt pline de IQ... Interesant...

În perioada preşcolară, băieţii sunt mai atraşi de jucării de forma armelor şi maşinilor, iar fetele vor păpuşi. Băieţii se joacă mai dur şi mai activ, fetele sunt mai sensibile şi sedentare. Băieţii au interese exacte, fetele - generale...

Așa, niște observații...

Care mai spun că fetele vorbesc mai devreme decât băieţii, au un vocabular mai mare, citesc mai uşor.

Băieţii sunt mai puţin comunicativi - centrul vorbirii din creier este poziţionat mai bilateral în cazul fetelor.

Băieţii sunt mai buni la jocuri de precizie şi logică, iar fetele - la povestit şi memorat.

Băieţii, la matematică şi activităţi sportive, iar fetele, respective, la citit şi muzică.

La maturitate, însă, bărbaţii ar deveni mai inteligenţi decât femeile, iar acele 3-5 puncte IQ se datorează explicaţiilor interesante:

... Particularităţile hormonale ale femeilor, perioadele de sarcină şi creştere a copiilor, conjucturile socio-culturale complexe, le-ar fi forţat să-şi dezvolte un gen particularizat de inteligenţă, bazat pe empatie şi emoţii.

Iar modul de viaţă al bărbaţilor îi face le provoacă o inteligenţă bazată pe un amestec dintre logică şi risc.

De fapt, cine l-a pus pe savant să facă vreo comparație și la ce bun a făcut-o:

Prin definiţie, bărbaţii şi femeile sunt diferiţi şi tipul de inteligenţă al fiecărui sex este diferit.

Astfel, orice noţiune sau încercare de comparaţie devine superficială spre greşită din multe puncte de vedere.

Mai ales că, se pare că bătrâneţea afectează în mod egal ambele sexe și le egalează la capitolul inteligență...

Ce știe Kanazawa?...

 

cache/resized/193e140bef12e56bf646862205013930.jpg
Povestea stilistului Andrei Cocieru poate servi manual existențial pentru toți cei dornici de succes. Poate fi și un motiv ...
cache/resized/aeb154ca8115e2d9412b3baf2f19c3cf.jpg
Multe ce poți cumpăra. O mașină de exemplu. Mai exact, un Mercedes-Benz G63 AMG 6×6 cu 50 de mile la bord. Se vinde cu ...
cache/resized/7da6b1b83121eacc8f51e24fab06180d.jpg
Se referă mai ales la indivizii care fac sex doar pentru a lăsa urmași în urmă, dacă au mai rămas din ăștia. Puțin probabil, ...
cache/resized/eafa473404076aa1d67a65c4033da1a4.jpg
Femeile au lumea lor. Starea lor de spirit depinde de mulți factori. Inclusiv de ce pun pe ele – pe față, pe cap și pe ...
cache/resized/5dea25631cd02750df367dcad3274258.jpg
Ele sunt multe. Mult mai multe. Dar UniCOOL bagă în față 5 creații deosebit de picante, la umila lui părere. Pline de ...
cache/resized/35ff0fb2f4abc065fad7ef5ffa55c9c2.jpg
Și deștepte, se-nțelege. Chiar dacă misoginul din bărbat o să găsească repejor o replică de genul "citită nu înseamnă ...
Urcă în rețeaua COOL