Francois Truffaut
In iubire, femeile sunt profesioniste, iar barbatii amatori

Prima parte a titlului interviului cu stilata și eleganta Drăgălina Goncearenco are doar parțial tangențe cu filmul de succes cu același nume.

Da, a făcut dreptul, s-a făcut avocat, dar nu merge în instanță cu niciun cățel de buzunar.

Și nici de blondă nu e așa de „blondă de origine" – nici la direct, nici la figurat.

În schimb, partea a doua e despre ea sută la sută. Despre mașina pe care o are în posesie, care o servește și la bine, și la... lucru.

Deocamdată.

 dragalina 1

Despre cum se întâmplă tot acest proces, despre viața de șoferiță și consecințele aderente, nu spune chiar ea.

Ludmila, de fapt, așa cum este scrisă în buletin, așa cum îi sună numele în rusă, cu care le apără interesele clienților în instanță, dar asta nu schimbă cu nimic esența lucrurilor vorbite mai jos.

Ludmila... Drăgălina Goncearenco.

Știi destule bancuri despre blonde la volan? Despre blonde, În general? Te amuză sau te enervează?

Nu prea sunt eu cu bancurile, dar dacă aud un banc bun despre blonde, râd cu poftă pentru că eu, de fapt, sunt bruneta naturală.

Dar am un banc pe care îl spun chiar eu cel mai des când am ocazia : "Dacă la o blondă rădăcinile părului sunt negre, creierul încă luptă...!!!" Nu mă caracterizează dar lumea iubește steriotipurile...

Care sunt mai disciplinați? Taximetriștii sau șoferii de maxi-taxi? Care îți sunt mai dragi?

dragalina 2

Oooooo, nici unii, nici alții...

Dar cei mai nedisciplinați dintre cei mai nedisciplinați cred că sunt șoferii de maxi-taxi, pentru că pentru trei lei sunt gata să mergă peste tine....

Auzi des „complimente" de genul "cu cât ți-ai cumpărat permis" sau vreunul mai denigrator, din partea "colegilor de trafic" de sex masculin?

Dacă e să fiu sinceră, mă strădui să fiu disciplinată la volan, iar în momentul când mai fac câte o gafă mică, zâmbesc frumos și "colegii de trafic" de sex masculin, cel mai des, dau din cap...

Mai des primesc complimente .

Te enervează mai tare șoferii bărbați sau femeile la volan? Sau nu te nervează nimeni? Sau "fără discriminări"?

Nu sunt genul de șofer care este nervoasă la volan și înjură în stînga și în dreapta...

dragalina 3

Sunt conștientă că traiesc în RM unde toată lumea merge cum vrea, așa că mă strădui să fiu atentă la trafic, nervii mei sunt mai scumpi.

Excepție poate fi momentul în care mă grăbesc și cel din fața mea nu aprinde semnalizatorul de stânga sau de dreapta, dar din aceștia am întâlnit atât bărbați, cât și femei.

Ți-ai luat mașină din necessitate profesională, personală, de fițe sau de așa trebuie? Un avocat se poate descurca fără propria mașină?

Mi-am luat mașina din necesitate profesională, pentru că un avocat bun trebuie să reușescă peste tot, câteodată, trebuie să se afle și în mai multe locuri odată, așa că fără mașină este imposibil de activat.

La ce îți prinde bine? Te limitezi la raza municipiului Chișinău sau te poartă și pe alte locuri din țară? Cam ce itinerar zilnic ai? Kilometri parcurși...

Având în vedere că legislația prevede că, în majoritatea cazurilor, cererea de chemare în judecată se depune la domiciliul pârâtului, sunt nevoită să merg și prin raioane.

Având în vedere că sunt pe roți, nu mă deranjează.

dragalina-11

Ies în afara Chișinăului cam o dată în lună - zilnic însă mai mult prin raza municipiului...

Dar, niciodată nu am calculat kilometrii.

Meseria de avocat te ajută în dialogul cu poliția de patrulare/rutieră? Reușești să te pui în poară cu "dl locotenent Căldare"?

Ziceam că sunt șoferiță disciplinată, dar dacă "dl locotenent Căldare" mă oprește fără motiv său îmi pozează mașina chipurile că aș fi parcat neregulamentar, atunci le explic cu mare plăcere cum s-a inventat bicicleta...

Cunoști pe de rost legislația în vigoare și Codul rutier, în special? Ajută să-l știi? Și unor oameni simpli, care n-au treabă că justiția din aspect profesional?...

Cunosc legislatia în vigoare dar nu aș putea spune că pe de rost...

Dar dacă am nevoie de vreun articol pe care trebuie să-l citez mot a mot, atunci deschid tableta unde am salvate toate codurile și se rezolvă.

dragalina-12

Consider că fiecare participant la trafic trebuie să cunoască Regulamentul Circulației Rutiere, totodată, și Codul Contravențional, unde sunt prevăzute expres toate sancțiunile pentru fiecare încălcare.

Sunt mai mult ca sigură că dacă toți cei care merg la volan ar cunoaște macar 25% din ceea ce este scris în RCR și Codul Contravențional, cel puțin, s-ar respecta în trafic mai mult.

Ai cameră de bord? Nu-i simți necesitatea?

Nu am cameră la bord, dar cred că în scurt timp am s-o procur deoarece, având litigii în judecată, observ că, de multe ori, filmările agentului constatator nu sunt tocmai reușite, iar în caz de accident aceste filmări pot servi ca o dovadă foarte importantă pentru ca judecătorul să ia o hotărâre corectă.

dragalina-13

Ești pasionată, împătimită, nebună după mașini sau este doar o mașinuță frumoasă care stă bine unei femei frumoase?

Sunt o femeie frumoasă care este pasionată de mașini.

Te bagi în ulei dacă apare vreo necessitate sau apelezi doar la specialiștii abilitați și pricepuți?

Cred că la această întrebare trebuie să răspundă meșterul meu, Vadim Ababii, pe care l-am sunat și pe la orele 24...

De fapt, până a-l cunoaște pe Vadim, aveam tendințe de a mă băga și sub capotă, dar cu așa meșter am înțeles că mâinile mele trebuie să se afle doar pe volan - în rest, se ocupă el de toate.

dragalina-14

Uneori am impresia că mașinuța mea reacționează chiar și la vocea lui.

A-Class-ul tău este prima mașină? Ai respectat vreun canon, vreo lege nescrisă, un protocol anume, atunci când ai luat-o, sau așa a ieșit? Un Opel Corsa nu mergea pentru prima mașină de învățat pentru o blondă?

Opel Corsa merge, dar nu ca Mercedesul, și având în vedere că la blonda de față rădăcinile părului sunt negre, ceea ce înseamnă că încă creierul luptă, (făcând referire la bancul de mai sus), automobilul de model Mercedes A-Class este perfect pentru mine ca prima mașină.

Dacă sincer, eram atentă la diferite modele când am început să-mi caut automobil pentru a-l procura, dar acesta mi-a atras mai mult atenția.

Primul lucru la care te-ai gândit atunci când ai procurat-o? Ce trebuia să aibă și cum trebuia să fie? Ți-a îndreptățit așteptările? E mai "experimentată" sau nou-nouță?

 

Atunci când am cumpărat-o parcă avea de toate, dar după trei zile am constatat că avea probleme cu electricitatea...

După ce a trecut prin mâinile meșterului cu mâini de aur, este ca nou nouță!!!

Cu ce ființă ai compara-o? Exceptând hipopotamii sau pinguinii...

Aș asocia-o cu o pisicuță blândă care zgârâie rău, dacă nu-i place ceva...

Dacă ar fi de adăugat la ea ceva, la care compertiment ai solicitări suplimentare? Pe unde nu te satisface?

Deocamdată mă mulțumește, dar simt că peste un an de zile o să vreau ceva mai mare...

Germane forever sau admiți ideea unei japoneze? Sau vreo americană imensă de dus cartofii și mobila la țară?

dragalina-16

Am văzut ceva nou și original care mi-a plăcut, Chevrolet Volt, (http://www.chevrolet.com/volt-electric-car.html) - la noi în țară este doar o singură mașină de acest fel.

Firesc că eu deja am mers la volanul ei, am rămas foarte satisfăcută, plus la toate mai și este foarte economă.

Blondele nu se gândesc la economii... A, sorry, am uitat că ești brunetă naturală. Merci pentru interviu și cât mai multe lucruri frumoase. Și în trafic, de ce nu?...

Scris de Marcel Toma

Loc: Grand Premium, str. Varnița 8

autoexpert

Urcă în rețeaua COOL