Francois Truffaut
In iubire, femeile sunt profesioniste, iar barbatii amatori

Recent încheiatul Campionat Mondial la fotbal a avut de toate.

Și tensiune, și suspans, și surprize, chiar dacă doar până în fazele eliminatorii, și elemente distractive, și mai puțin distractive, cum ar fi accidentări grave și proteste în masă.

Și drama unui popor brazilian care s-a văzut la un moment cu Cupa pe masă, dar s-a trezit, la un alt moment, și fără Cupă, și sub masă.

Dar pe rând.

Campionatul l-au câștigat cei de la care toți se așteptau să-l câștige.

Problema e că mai la toate turneele finale, nemții erau dați ca favoriți, dar la un anumit hop sărea o piesă din mașinăria germană. Uite că acum n-a sărit.

Pe undeva în marș (4-0 cu Portugalia), pe undeva mai greu (2-2 cu Ghana), pe undeva la galop (7-1 cu Brazilia), pe undeva sigur (1-0 cu SUA, Franța), nemții au ajuns în finală pe care și-au adjudecat-o în prelungiri, cu Argentina, dar, oricum, ar fi fost un miracol prea mare dacă o pierdeau.

Iar miracolele la acest turneu s-au întâmplat doar în faza grupelor.

Nu știm dacă a fost un miracol calificarea echipei Chile, una bună spre foarte bună, la fel ca și actrița pentru adulți din această țară, Marlen Doll, cea care a organizat două maratoane de câte 12 ore în cu ocazia reușitelor echipei chiliene în partidele cu cu Australia (3-1) și Spania (2-0).

Din păcate pentru sutele de chilieni care “s-au bucurat” împreună cu Marlen, a treia oară n-a fost dat să fie.

De vină au fost echipele Olandei și Braziliei.

Ultima, a ținut cu dinții să ajungă cât mai departe încât a ajuns tocmai în semifinale cu cea mai slabă echipă din istorie pe care a avut-o, din câte se pare.

Cu mult noroc în meciul cu Chile, dar și cu agresivitate în partida cu frumoasa Columbie, selecao au dat în sferturi de Germania unde s-au făcut de cacao, înregistrând cel mai negru și rușinos rezultat. Încă și acasă. 1-7.

Nemții n-au treabă cu lacrimile sexoaselor brazilience.

Ei au ieșit la lucru, și-au făcut treaba și au fiderzen. La fel cum fac mașini sau orice alt gen de activitate.

Calitativ și exact.

A durat mai mult în finala cu Argentina dar în finală nu e loc de riscuri.

Oricum a venit și golul lui Mario Gotze din prelungiri după un meci în care “jucătorul campionatului”, Lionel Messi a fost inexistent, ba a mai și “dat la rațe”, se pare, iar Diego Armando, care mai e și Maradona, a asistat la marea finală undeva în tribune, supărat că FIFA nu l-a trecut pe lista invitaţilor cu bilete în zona VIP.

Acolo au fost, în schimb, cântăreţi, modele, actori sau foşti fotbalişti - Gisele Bundchen, Eros Ramazotti, Placido Domingo, Wyclef Jean, Daniel Craig, Ashton Kutcher, baschetbalistul LeBron James.

N-au lipsit foşti fotbalişti ca Fabio Cannavaro, Carles Puyol, Christian Vieri sau Marco Materazzi. Lothar Matthaus, jucătorul legendar al Germaniei.

Nu și Maradona.

Mai bine pleca în Chile la Marlen Doll!

Urcă în rețeaua COOL