Molly McGee
Cind un barbat aduce, fara nici un motiv, flori sotiei sale, exista cu siguranta un motiv

Dacă se spune că cei mici plătesc pentru păcatele părinților, iată că Federația Rusă vine cu o reformulare a ideii: fratele plăteștele pentru păcatele fratelui.

Fratele român plătește, din punct de vedere economic, pentru “păcatul” fratelui mai mic, moldoveanul, pentru nesăbuința de care a dat dovadă semnând acordul de Aderare RM-UE.

Mă rog, cel puțin nouă ne place așa să credem. Și pentru „episodul Rogozin”, din 9 mai, care așa și n-a avut parte de spațiu aerian românesc.

Altfel nu se explică în niciun fel al câtulea, deja, embargo „cusut cu aţă albă”, pe care Federația Rusă l-a pus în bot României, de această dată.

După ce Republica Moldova și Ucraina au făcut cunoștință în repetate rânduri cu măsurile “economice” pe care le aplică Rusia, a venit și rândul României să afle ce înseamnă embargo rusesc: Moscova interzice importul de bovine şi carne de vită din România, invocând boala vacii nebune, cu toate că nu există nicio dovadă în acest sens, după cum se jură partea română.

Autoritatea sanitar-veterinară rusă („Roselhoznadzor”) a dispus interzicerea importurilor de bovine, carne de vită şi produse derivate din România, din cauza „encefalopatiei spongiforme bovine”.

Interdicţia vizeazã de asemenea proteinele procesate de origine animală, alimentele destinate animalelor şi care conţin astfel de proteine, dar şi produsele făcute din resturi provenind din procesarea cărnii de vită.

Conform Itar-Tass, o epidemie de encefalopatie spongiformă bovină în România, cunoscută şi sub denumirea de „boala vacii nebune”, ar fi fost consemnată de Biroul Internaţional pentru Epizootii.

Ultima interdicţie a Rusiei care viza importurile de vite din cauza encefalopatiei spongiforme bovine a fost impusă acum 30 de ani Marii Britanii.

„Roselhoznadzor” a anulat interdicţia abia în septembrie 2013.

Urcă în rețeaua COOL