Mae West
Da-i unui barbat mana libera si te vei trezi cu ea prin toate locurile

Ce nu ne omoară ne face mai puternici!

Și dacă gazul din Est e scump orinu mai vine, poate vine din Vest?

Vine!

Urmărim un nou episod al serialului "gazos" cu denumirea "Russia, goodbye".

Romgaz și­a anunţat intenţia de a exporta gaze în Republica Moldova, detaliile urmând a fi stabilite. Adică preţul şi cantităţile.

Întreprinderea controlată de statul român va participa la licitaţia de rezervare de capacitate pe gazoductul Iaşi ­ Ungheni, pentru a exporta gaze în Republica Moldova.

Dacă actuala capacitate maximă a conductei este de 45 de milioane de metri cubi pe an, Romgaz este în stare să asigure necesarul.

Tarifele de transport al gazelor din România spre Republica Moldova prin gazoductul Iași ­ Ungheni urmează să fie de circa 30 de ori mai mici decât cele pentru livrarea spre UE.

Calculele aproximative spun că preţul final de livrare a gazului din România va fi de circa 318 de dolari pentru o mie de metri cubi, față de 365­370 de dolari pentru o mie de metri cubi luați de la Gazprom.

Gazul românesc va veni prin gazoductul Ungheni –Iaşi, care urmează a fi dat în exploatare peste șapte zile. Gazoductul are o lungime de 43,2 kilometri și a costat circa 26 de milioane de euro.

 

Urcă în rețeaua COOL