Helen Rowland
Un barbat nu stie niciodata cum sa spuna adio; o femeie nu stie niciodata cand

Crezi că e vorba de Michael Jordan, David Beckham, Cristiano Ronaldo, sau Tiger Woods? Uite că nu e așa.

Surpriza este și mai mare pentru că vorbim de un român!

Ion Ţiriac este lider în topul celor mai bogaţi sportivi la nivel global, motiv pentru portalul celebritynetworth.com să-l bage în seamă pe omul de afaceri român care este atribuit, totuși, ca și sportiv.

Este adevărat că o parte din avere el a făcut-o după încheierea carierei active de tenisman (a jucat și hochei) pe când majoritatea sportivilor de performanță realizează "partea leului" în timpul vieții sportive active ca apoi să se apuce de investit sau de cheltuit.

Cheltuit nu este cuvântul tocmai potrivit pentru Țiriac, el fiind recunoscut pentru zgârcenia sa care a devenit subiect de bancuri.

Altfel nici nu se poate: dacă dai – n-ai!

Averea lui nu se cifrează în milioane – este miliardar, primul roman care a intrat pe lista Forbes, cel care a manageriat o serie de tenismani de renume mondial, printre care și Boris Becker.

Cheia succesului constă în perioada deosebit de importantă care a urmat după încheierea relației cu tenisul – cea de jucător.

Influentul om de afaceri în Germania și România a avut reţeta simplă pentru o afacere la rang European - avea bani, experienţă, faimă, relaţii și nu a pierdut timpul, a știut să folosească oportunitățile, în "capitalismul sălbatic" - în Germania, ca mai apoi să se acomodeze în România post-comunistă.

În 1990 a fondat Banca Ţiriac, după numele său, care a fost prima bancă privată în România.

În cazul lui vorbim și de afaceri auto, aeriene şi asigurări.

Lista celor mai notabile realizări include Stejarii Country Club, un complex rezidenţial şi un muzeu în care se găsesc peste 100 de maşini rare din colecţia lui personal...

Banca a devenit UniCredit Ţiriac Bank, una dintre cele mai mari bănci din România, cu 8.000 de reprezentanţe în 17 ţări europene, el deţinând 45% din acţiuni – așa, câteva referințe informative.

UniCOOL nu are de gând să-ți povestească toată istoria de success a lui Țiriac – sunt alții abilitați s-o facă. Aparențele înșeală și nu tot ce este la vedere este adevărat.

Se referă și la averile sportivilor. A celor mai bogați sportivi!

Așa că să nu crezi în crosa lui Tiger Woods – crede în mustățile lui Țiriac!

 

Urcă în rețeaua COOL