Helen Rowland
Un barbat nu stie niciodata cum sa spuna adio; o femeie nu stie niciodata cand

Haleluya! E Oficial! Am văzut-o și pe asta!

Au început livrările de gaze naturale prin gazoductul Iași – Ungheni, eveniment atât de trâmbițat și plasat în rândul celor geostrategice.

Primii metri cubi de gaz au fost livrați în satul Zagarancea, raionul Ungheni, la platforma C a gazoductului Iași – Ungheni.

Despre asta spune www.tribuna.md, care face trimitere la viceministrul Economiei, Valeriu Triboi, cel ce vorbește despre acest evenimentul foarte important pentru R. Moldova.

Unul din obiectivele Guvernului este de a se conecta la piaţa energetică a UE, care oferă mai multe soluţii pentru siguranţa energetica a ţării. Guvernul face tot posibilul ca să aprovizioneze cu surse energetice de alternativă R. Moldova. Utilizăm reţeaua existentă a Moldova-Gaz.
Acest gaz este utilizat de consumatorii din Ungheni. Preţul la consumatorul final nu se va modifica. Aceleaşi tarife vor fi pentru toată Moldova. A fost contractat pentru 2015 un milion de metri cubi. Gazul care trebuia să fie importat în ianuarie februarie va fi importat în martie.a declarat Triboi.

Există și posibilitatea micşorării preţului.

Posibilităţile tehnice nu le avem ca să importăm mai mult. Când gazoductul va fi construit până la Chişinău vom putea vorbi despre mărirea volumului şi de micşorarea preţului. La moment preţul este de 1010 roni pentru mia de metri cubi. Ce ţine de gazoductul Chişinău-Ungheni, suntem în studiu de fezabilitate care va fi finalizat în luna iulie. Gazoductul de facto este preconizat pentru sfîrşitul anului 2017 a mai precizat oficialul.

Preşedintele raionului Ungheni, Iurie Toma, spune că 19 localităţi din raionul Ungheni vor fi aprovizionate cu gaz de alternativă din Uniunea Europeană - 280 de agenţi economici din Ungheni care vor fi aprovizionaţi şi 2 localităţi din raionul Nisporeni.

Este vorba de 10350 beneficiari, a concretizat Toma. Iurie Toma.

Urcă în rețeaua COOL