Jane Mansfield
Barbatii sunt creaturi cu opt miini

E UniCOOL. Arată cool și e unicul participant moldovean la un concurs internațional masculin.

E altfel de vedetă decât ne-am obișnuit noi.

Nu cântă, nu prezintă concerte, emisiuni televizate sau nunți, cu atât mai puțin.

Nu e politician sau om de afaceri. E monden, dar atât cât îi permite programul.

A devenit vedetă doar prin felul în care arată, modul de viață sănătos și munca titanică pe care o depune zi de zi.

Ne cunoaștem de ceva vreme, pe atunci era doar frumos, tânăr și mai puțin renumit.

Acum este și renumit. Renumele i-a venit după ce a plecat „afară", în orașe mult mai mari decât Chișinăul, unde a fost perseverent în modeling și fitness, mai ales, domeniu care i-a adus satisfacția morală, profesională, dar și financiară.

S-a remarcat și la concursul Mister World, din Anglia - să recunoaștem, cu fetele ne-am obișnuit déjà, dar să avem un moldovean la un asemenea concurs masculin, e o chestie.

Era și cazul să fie anume el vedeta care deschide UniCOOL.

Mister World Moldova, Valeriu Guțu, vine cu un autograf pe care l-am tras la xerox și ne spune ce și cum s-a întâmplat în frumoasa lui viață, dar și ce mai urmează să se întâmple.

Într-o scurtă (dar consistentă) discuție de 10 minute în aeroport, după ce domnișoarele de la înregistrare nu-și puteau lua ochii de la el și-și închipuaiu déjà diferite ipostaze și situații.

Test de modestie: mai cunoști în Moldova vreun ins care arată cel puțin la fel de bine ca tine? Sau mai bine ca tine?

Cunosc foarte mulți băieți care arată foarte bine, inclusiv din colegii mei din modeling, alături de care activam aici. Moldova poate să se mândrească cu mulți bărbați frumoși, dar nu mă compar cu nimeni. Mă compar doar cu mine, cum eram, cum sunt. Exemplu pentru mine sunt doar eu, știu cum trebuie să fiu și tind spre asta.

Privirile invidioase ale moldovenilor le-ai simțit deja? Ai auzit ceva de genul "și-o tras și aista kubici și-i mare zvezda"?

Sigur, cum fără asta. La început erau mai multe, dar vorbele dispar atunci când apar faptele. Când vii cu realizări, nimeni nu mai poate spune ceva. Oamenii trebuie să vadă, să vadă faptele, și atunci problema de care ai amintit dispare.

Din care sector al capitalei vii? Pațan de la Cicani cumva? Cum se simte în marile orașele lumii?

Da, la capătul lui Mircea cel Bătrân. Se simte foarte bine în întreaga lume. Sunt omul "fără țară", la moment. Chiar dacă aceste cuvinte pot deranja pe cineva de acasă - acum zbor la Moscova, mâne pot fi la New York, Londra, Milano. Acesta-i stilul meu de viață, asta-i meseria care mă obligă să călătoresc mult, așa că eu mă simt bine acolo unde sunt.

Sigur că acasă revin cu plăcere.

Te simți vedetă? Când ai avut primele simptome de vedetism?

Nu mă simt vedetă, doar înțeleg de unde vine atenția față de mine - din ceea ce fac.

Pentru mine contează mult și ce fel de atenție vine, să fiu apreciat corect, nu mă pasionează PR-ul "negru", să apar undeva doar ca să apar și nu contează cum.

Eu vreau să mă pot mândri și peste zece ani, citind croncile despre mine pe parcursul acestui răstimp. Nu mi-e indiferent ce-o să știe și o să creadă despre mine copiii mei.

Acum interviuri, invitații la televiziuni... Reziști?

Rezist. Mă port ca la lucru, este o activitate, or, eu sunt foarte activ. Îmi aranjez programul în așa fel încât să nu mă supraobosesc. Îmi fixez prioritatea pe cele mai importante lucruri, iar aparițiile pe la televiziuni fac parte din program, parte din cariera mea. Nu se poate fără ele.

Care este regimul/programul necesar pentru realizarea/menținerea unui asemenea corp? Ce sfaturi ai da celor care ar dori să ajungă așa ca tine?

Mi-a mers cu genetica, într-un fel – mă și pot relaxa, mai dau și peste o gustărică bună. Firesc că un asemenea rezultat nu-l poți obține fără un program. Sfaturile de bază pentru a obține un corp cât mai sănătos ar fi să faci deșteptarea cât mai devreme, la fel ca și micul dejun – pe la 7-8, să ai 5-6 mese pe zi, să ai un regim de alimentație rațional. Consum foarte multe fructe/legume, beau multă apă.

Ce efort zilnic depui, câte kilograme ridici, câți kilometri alergi?

Nu-i neapărat să ridici mega grutăți și să fii obosit de sport, dar trebuie neapărat să fii activ, să faci plimbări, exerciții cardio, înot, bicicletă. Am 3 alergări pe săptămână câte 5-7 kilometri, merg la sală de 3-4 ori pe săptămână, combin antrenamentele, nu lucrez cu greutăți mari ci, mai mult, cu propriul meu corp...

La care produse ai interzis? Nu zi că bei și bere...

Nu prefer berea. Din băuturi alcoolice, prefer vinul roșu. Despre interdicții... nu fumez, nu consum băuturi gazate, fără cola, mâncarea "chimică" plină de adaosuri. Eu sunt adeptul stilului natural, atât în procesul de pregătire, cât și în alimentație. Deprindere pe care am apucat-o încă de pe când mergeam la bunici. Așa am fost educat, să mănânc sănătos.

Care au fost primii pași? Când ai decis să te axezi pe fitness?

Am început cu modeling, o fac și acum, dar, treptat, mă axez și pe sport și deja combin aceste două direcții. Eu mă văd, în viitor, în domeniul legat de sport/fitness și, de ce nu, showbiz. Ceea ce fac eu acum are destule tangențe cu lumea showbiz-ului.

Și ce faci tu acum? Cu ce te ocupi și din ce faci bani?

Acum sunt implicat și în alte proiecte pe lângă modeling, care mă scot în față mai tare – încerc să mă concentrez pe fitness, am și câteva aplicații personale, metode proprii, brevetate, de antrenament, pe care doritorii le pot accesa pe net sau telefoane, contra plată – "Max fitness" și „6 Pack Abs by Valerio Gucii". Sunt idei în care se îmbină ambele direcții, și de modeling, și de fitness. Plus că am acumulat o experiență bogată care îmi permite să-mi dezvolt propriile idei, care au contribuit la numele meu internațional format deja și statutul financiar.

Ai contabilizat cam câți oameni folosesc aplicațiile tale? Și mai dau și bani pentru asta?

"Max fitness" a fost donloadat de mai mult de 500 de mii de oameni, este foarte popular în Rusia, Germania, alte state europene, dar și în China. Sunt mulțumit de produs și de banii pe care mi-i aduce. Pot spune că mi-a depășit așteptările.

Cu ce lume lucrezi, cu cine contactezi? Și în care statut? Vedete, personalități...

Mi-am făcut mulți prieteni, cunoștințe, din lumea "mare", cu care ni se intersectează drumurile. În Rusia, SUA... Am avut ocazia să stau de vorbă cu Leonardo DiCaprio, Naomi Campbell... lume de top. În context, sunt antrenorul personal al producătorului din Rusia, Iana Rutkovskaia, îi ofer mereu sfaturi, chiar dacă sunt la distanță, îmi solicită părerea... Eventual, văd o colaborare și mai departe, sper că vor fi și clipuri, vedem...

Ce înseamnă pentru tine acest loc 5? Ce ți-a lipsit pentru a fi Mr World? Cât de aproape ai fost de titlu?

Foarte aproape, am fost mereu printre primii trei, mai ales după ce am câștigat cursa Extreem Sport. A fost o experiență unică pentru  mine, aceste 16 zile în care m-am aflat în Torbay, de lângă Londra. A fost pentru prima dată când Republica Moldova a avut un reprezentant la acest concurs și mă simt mândru de faptul că am fost eu acela. Sper că am lăsat impresii bune și că vom fi prezenți deja la fiecare ediție. Mă refer la țară...

Mergi și mai departe pe această direcție sau te întorci la sesiuni, castinguri și aplicații cu programe fitness?

Mă întorc - a fost o excepție pe care mi-am permis-o, eu nu prefer să activez pe acest tărâm, contravine, într-un fel, principiilor mele - nu cred că bărbații trebuiesc apreciați după frumusețe sau proporții.

Pui accentul și pe forță sau doar pe conținut și formă? Lupte, arte marțiale, ceva?Nu de alta, da moldovanul nu acceptă cu așa "pacikă" să ei la bot...

Sunt de acord cu această teorie – de trei ani fac mix fight, am fost două luni în Thailanda la o stagiere de thai boxing, în New York fac antrenamente de box. Sunt pentru ideea că dacă ai putere, trebuie să știi să o folosești.

Cu fetele cum stau lucrurile? Coada s-a mărit de când te-au făcut Mr World Moldova?

S-a mărit, considerabil, simp asta și pe profilurile mele pe rețele de socializare. Dar mie nu-mi place asta, să fiu iubit și apreciat pentru nume și faimă, și nu după cine sunt, așa cum sunt. Îmi place să agaț eu fetele, eu să alerg din urma lor.

Dacă ești ca acasă în toată lumea, cred ai mai cunoscut materie feminină în afară de cele de la Chișinău...

Nu pot să nu remarc interesul pe care mi-l provoacă spiritul latinos, sunt fete deosebite, dacă înțelegi ce vreau să spun. Dar nu vreau să supăr fetele de la Chișinău. Acasă e acasă.

Scris de Marcel Toma

 

Articole înrudite

Urcă în rețeaua COOL