Jerome K. Jerome
Barbatii nu pacatuiesc cu femei cuminti

Dacă te jenezi de numele acestei destinații și ți-e rușine de privighetoare, pune-ți mâna la ochi și n-ai decât să-i zici Pola, în italiană, că de la asta lucrurile nu se schimbă.

Renumita stațiune heliomarină din Croația este un important centru turistic, cunoscut pentru climatul său moderat, apele domoale, natura bine conservată, dar și pentru bogatul patrimoniu istoric și cultural.

Orașul are o lungă tradiție în producerea vinului, a peștelui, construcția de vapoare și turism.

Fost centru administrativ al Istriei în Roma Antică, orașul este recunoscut pentru numeroasele clădiri ce au supraviețuit din perioada romană.

Printre ele - Pula Arena, datând din secolul I, unul dintre cele mai bine conservate amfiteatre din antichitate, fiind folosit și astăzi în timpul festivalurilor de film.

Alte obiective notabile și bine păstrate sunt Arcul de Triumf din secolul I, Arcul Sergius și templul zeului Apollo, construit în cinstea împăratului roman din secolul I, Cezar Augustus.

Dacă vă aflați acolo, nu renunțați la o plimbare prin vechile străzi înguste, cu pavaj roman, ale orașului, în care s-au construit clădiri medievale și renascentiste.

O călătorie în destinația superbă vă va garanta emoții de nedescris, confort și o armonie estetică.

Cât costă?

De la 250 euro.

Ce trebuie să faceți?

Să telefonați la numărul:

022 270 460,

sau să accesați www.studiterra.md.

Agenția de turism “Studiterra” vă propune și asigură cele mai convenabile și comode oferte.

Urcă în rețeaua COOL