Bisanne de Soleil
Femeia e ca inghetata: daca nu o maninci repede, se topeste

El îi/le vede, el îi/le cunoaște, el îi/le știe.

El face bani pe seama lor pentru că le face frumusețea. Pe seama femeilor.

Și a bărbaților, de ce nu?

Maestrul coafurilor, sylistul Andrei Cocieru, a reușit să-și facă o părere despre tot ce înseamnă frumos, stil, eleganță.

Lucruri despre care vorbește cu UniCOOL și vizitatorii lui. Ca și despre alte lucruri, de fapt. Pe scurt, repejor, ca între două coafuri de seară...

Altfel nici nu se poate, pentru că Time is Money!

Scris de Marcel Toma. Foto: www.facebook.com

Trei greșele elementare pe care le fac bărbații în sensul îngrijirii de sine și de a arăta bine?

Prima greșeală este că nu se privesc dimineața în oglindă...

N-au în ce se uita – le-au luat femeile pe toate...

Au mai rămas... Apoi, pun mult gel pe păr. A treia greșeală ar fi că nu își aleg corect tunsoarea în funcție de stil. În funcție de ce poartă.

Mulți nu și-o aleg în funcție de mutră... La noi, un bărbat îngrijit înseamna, până nu demult, "pedic"...

Nu mai e așa, se mai schimbă și percepțiile. Bărbații îngrijiți sunt cei care țin la imaginea lor. Raportând la situația din Moldova, putem spune că tot mai mulți țin la imaginea lor. Începând cu studenții, nemaivorbind de bărbații care au femei îngrijite.

andre cocieru 2

Nu toți dispun de timp, de bani, și de o meserie „curată" ca să meargă la manchiură. Care ar fi sfaturile elementare ca un bărbat, indiferent de ocupație și statut, să arate bine?

Pentru îngrijirea manichiurei și a părului, e bine să fie programați preventiv ca să nu caute și să găsească un motiv de a amâna vizita la salon.

Și să plătească la programare ca să le pară rău de banii aruncați în vânt. Ca la muzicanți – arvuna nu se întoarce...

Dacă nu și nu, nu-s bani și nu-i timp, în cel mai rău caz, soția poate pune mâna pe foarfece și pilă și să ajute la acest proces de îngrijire.

La ce i-ar trebui bărbatului să arate bine. Important portofelul să arate bine și atunci lucrurile se rezolvă de la sine...

Ar merita să arate bine ca să se simtă OK pe deplin, și din acest aspect. Cui nu-i place să arate bine? Este plăcut când suntem văzuți și dați ca exemplu pentru alții.

Acuma vine partea cea mai haioasă "că femeile nu se mai uită doar la portofel"... Au devenit și mai pretențioase?

Femeile se uită sau nu la portofel în funcție de valorile printre care s-au format – ele sunt diferite. Plus că și cerințele nu au avut niciodată limite. De aceea, de multe ori, portofelul nu e suficient - pe lângă acesta, ca să-și facă o impresie bună la prima vedere și a crea o bună dispoziție, bărbatul trebuie să aibă grijă și de imaginea sa.

La început a fost la fel? Cozi și înscrieri și program mega încărcat și solicitant? Cu ce ai început?

La început a fost foarte ușor pentru că totul părea simplu. Când am înțeles cu-adevărat care e povestea, a fost greu – încercări, experimente, studii, regrete și speranțe.

Se rezolvă, până la urmă...

Da. Important e ca mâinile să fie muncitoare, creierul să fie productiv la idei și să existe multă dorință asortată cu plăcerea care reiese din ceea ce faci. Este un cocktail ideal pentru a obține un rezultat bun. Într-un final apar și cozile care se formează de la sine. Dacă te conduci de deviza: "Aici, acum în acest moment".

Ce lucruri utile și interesante poți afla de la o femeie în timp ce-i faci coafura? Întrebarea viza anume „utile" și „interesante", că de restul, cu siguranță, afli multe...

De la o femeie poți afla cele mai frumoase valori în viață, tot ce ține de atitudine și îngrijire. Femeia este un diamant. O moară care produce idei și gânduri.

Moară, da, frumos spus...

andrei cocieru 1

În sens pozitiv... Idei ce țin de îmbunătățirea vieții de familie, îngrijirea de sine.
De la femeie afli o rețetă bună de bucate, un sfat original ce ține de călătorii, modul de viață sănătos și sensul vieții.

Ești la curent cu toată viața și activitatea urbei și a suburbiilor, care și cu cine și-o trage? Ce mașini își cumpără?...

Mă interesează mai puțin viața urbei – există mult gunoi care ne umple creierul cu energie negativă sau provoacă invidie.

UniCOOL speră din tot sufletul că încă nu te-ai plictisit de femei.

De femei nu poți să te plictisești. Ele sunt o enigmă.

Ai reușit relativ repede să ieși la suprafață printe rechini și să devii tu unul din ei? Care au fost tehnicile care te-au ajutat?

Reușita vine de la cei "7 ani de acasă". De la părinții care au făcut cel mai important lucru la momentul potrivit. Tehnica e simplă: Studiem. Muncim. Gândim. Analizăm. Sperăm. Ne încurajăm.

Se încheie ziua, vinea seara, și iar o luăm de la capăt: muncim...

Legat de muncă, și măgarul muncește, doar că el nu va ajunge niciodată top stylist...

De acord. Titlul de top stylist presupune participări în proiecte, la concursuri, implicare maximă și atenție pe măsură față de ceea ce facem - fiecare client este cel mai bun și cel mai important indiferent de statut.

Ce sens și conotație are pentru tine cuvântul „statut"? Care este statutul tău? În mediul tău profesional, în societate?

Statutul este un cuvânt de merit. Respectiv, trebuie să-l meriți. Pentru mine, este un merit pe care îl caut tot timpul. Pentru asta, împreună cu echipa, e nevoie să fim ageri și cei mai buni în toate.

Un lucru îl știu cu siguranță: mai am mult foarte mult de muncit.

De ce ești sătul?

Sunt satul de vorbe rele. De oamenii care nu văd sensul vieții, de cei pesimiști și de minciună.

De ce ai nevoie ca să fii fericit?

Ca sa fiu fericit am nevoie de oameni pozitivi, energie, putere, credință încredere, dorință și prudență!

Arbeiten!

 

Urcă în rețeaua COOL