Jane Mansfield
Barbatii sunt creaturi cu opt miini

DJ-ița de la Kiss FM este o fire pozitivă, zâmbăreață, mereu bine dispusă și amabilă până-ntratât încânt să-i răspundă lui UniCOOL de fiecare dată când acesta vrea ceva de la ea.

Și dacă e sezonul sărbătorilor de iarnă, toți aleargă după cadouri și îl așteaptă pe Santa cu Roudolph la pachet, n-am ezitat nici de această dată să batem la ușa frumoasei prezentatatoare, „administratoare de Kiss-uri".

S-o întrebăm despre una, despre alta, ce și cum cu Moș Crăciun.

Ce-a ieșit, vedeți mai jos.

Cu rectificarea că autorul a scos toate smile-ikurile din text și erau multe – respectiv, aveți parte de mult umor și voie bună.

Savurați cu plăcere!...

Scris de Marcel Toma

Îl iubești pe Moș Crăciun?

Oo, da! Sau, mai bine zis, cadourile pe care mi le aduce! De fapt, îmi place și personajul în sine. E haios, bărbos, cu toate că demult n-am mai întâlnit unul face to face.

Ai fost un copil cuminte în 2014? Crezi că ai meritat daruri generoase? Ce i-ai scris Moșului să-ți aducă, apropo?

Am fost mai cuminte ca niciodată!

E primul an din viața mea de om matur când am fost atât de casnică, pentru că tot timpul, practic, l-am dedicat piciului meu. Și, da, pentru efortul depus cred că merit să fiu alintată cu daruri. Inspirată de unul din filmele mele preferate „Serendipity", în care cei doi eroi principali decid să cumpere cadou de Crăciun câte o pereche de mănuși, m-am găndit ca și eu vreau o pereche de mănuși noi și moi, din piele catifelată și parfumată.

Se poate și roșii.

Nu cer mult, nu?

Și o blană frumoasă, și o sanie mare, și niște zăpadă pufoasă.

Cine e în postura de Moș Crăciun la voi în familie? Tradițional tata sau mai sunt variante adiționale?

De cele mai multe ori, jucam eu rolul de Crăciuniță, cu o căciuliță pe cap. Îmi plac copii și îmi place să fac din sărbătoarea asta o poveste.

Dacă ai fi președinte de țară, ce cadou i-ai cere Moșului? Bine, în afară de minte la moldoveni...

Dacă eu aș fi președinte, m-aș descurca și fără ajutorul lui Moș Crăciun. Aș fi mai ceva ca Merkel!

Cea mai tare întâmplare de care ai avut parte de sărbători vreodată? Poate și mai puțin plăcută...

În adolescență... Am uitat cheia în ușa apartamentului pe care-l închiriam.

Când m-am întors, ușa era încuiată, fără cheie în broască și un bilețel cu mesajul: „Diana, ce se întâmplă, ai ajuns să uiți cheia în ușă? Ia pune mâna și vezi, capul e la loc?"

Era de la stăpânul apartamentului, fiul acestuia, mai bine zis, un băiat tânăr și frumos, care mi-a zis unde-l găsesc.

Am alergat jumătate de oraș, se apropia ora 24.00 și când am dat de el, mă aștepta cu șampanie și ciocolată și mi-a propus să întâlnim Anul Nou împreună.

Dar eu aveam alt Moș Crăciun, așa că mi-am luat ciocolatele și am plecat.

Cred că m-a blestemat, că a fost cel mai prost Revelion din viața mea.

Niciodată să nu dai cu piciorul – ia dacă ți se dă! Greșeală strsategică. Domnișoarele din zilele noastre ți-ar fi dat sfaturi utile...

Dacă zici... Asta e!

Ai brad naturlich în casă sau e mai comod și util unul de plastic? Îl stropești cu șprei de brad să miroase?

Avem brad artificial, nici mare, nici mic, pentru care cumpăr în fiecare an jucării noi. Nu-l dau cu șprei, pentru că de obicei aprind lumânări parfumate sau lămpi pentru aromaterapie.

Primul lucru care îți vin în cap la auzul cuvântului Revelion? Ok, las' să fie primele trei, să încapă și șuba de scrumbie...

Piesa „Happy New Year", shoppingul după cadouri și rochia sexy pe care o voi îmbrăca.

Într-un top neoficial al sărbătorilor, la Diana Deresh, Crăciunul/Revelionul pe ce loc s-ar plasa? În afară de 7 noiembrie și 23 februarie...

Cred că pe primul loc! E o sărbătoare și veselă, și tristă, și emoționantă, chiar răvășitoare aș putea spune. Simți mai mult ca niciodată scurgerea timplui, parcă trece prin tine...

Șampania pe masă va fi de vreun producător autohton din beciurile de calcar sau ceva vreo văduvă franțuzească? Vreun Don?...

Va fi cu siguranță Martini Asti. Este un vin spumant italian, poate nu e cel mai scump, dar e atât de delicios, că mă topesc doar când mă gândesc...

Apă dulce pentru femei gravide... De Revelion vei fi acasă sau în piață? În piața din Chișinău sau din Viena? În cazul primei variante, drumul trece prin Piața Centrală vreo 5 ore înainte...

Acasă. Soțul e DJ și lucrează de acest Revelion. Deci o să mâncăm curcan - carnea preferată, o să privim „Mickey Mouse îl salvează pe Santa" și, când vine tati și adoarme copilul, trecem la ceva mai erotic...

Brrr... Cum te împaci cu Capra de Lemn sau cum se mai cheamă anul care vine?... I-ai pregătit frunze de salcâm ori ce-o mai paște ea pe-acolo? Te-ai pregătit să-i ții companie?

Se zice că între Caine și Capră nu există atractie pentru că nu au nimic în comun. Pot petrece mult timp împreuna, dar nici unuia n-o sa-i facă mare plăcere. Nu-mi dau seama la moment dacă e așa sa nu, pentru că nu cunosc nici o Capră.

Te-ai informat prin horoscoape, ce scrie pe-acolo pe la anu'? Planuri mărețe în carieră? Fericire în așternut? Sorry, asta-i de la ghicit...

Cică în anul Caprei de Lemn, 2015, eu fiind în anul câinelui, voi avea ocazia să avansez și în muncă, și în dragoste și pe plan personal. Cică voi reuși să fac un adevărat salt. Să vedem! M-au făcut și pe mine curioasă, previziunile astea astrale.

În ultimii ani ai schimbat regimul de două ori – ai trecut la regimul mama, ai stat acasă, apoi înapoi la lucru... Cum ai trăit schimbările? Fără mare stres?

Destul de complicat, dar eu sunt puternică și m-am descurcat. Știu să cântăresc bine avantajele și dezavantajele. Și pentru mine a fost necesar să ies part time la job. Asta mă face să mă simt utilă, să fiu mai mulțumită de mine însămiși bebe simte asta. Sunt extrem de obosită, dar o să vină și vremea pentru odihnă, după 60... de ani...

Cum decurge lupta cu principalii dușmani ai femeii – kilogramele în plus? Succese pe front? Sau nu ai asemenea dușamni? N-ai pus nimic după sarcină și naștere?

Am fix plus 4 kg, față de momentul în care am rămas însărcinată. Dar eu slăbisem conștient înainte de sarcină, cu dieta mea preferată, care îmi permitea să mănînc tot ce-mi place. Așa că la moment am 60 de kg. E ok, dar aș vrea să mai dau jos două și asta e relativ ușor pentru mine. Însă mai hrănesc copilul, e fan al laptelui meu și nu-mi permit deocamdată să țin diete.

Întrebare mai pusă o dată și în contextul sărbătorilor de iarnă și a meselor copioase...

Deci eu nu mănânc mult de felul meu la o masă, dar des și de toate, inclusiv prăjituri, carne de tot felul. Apropo, îmi place foarte mult „șuba" și știu să o fac bine. Așa că n-am nici un stres cu „să nu cumva să mă îngraș", să nu mănânc prea mult" etc.

Ești bucuroasă de musafiri? Îți calcă des pragul? Cine îți intră cel mai des?

Cel mai des vin părinții, părinții soțului, că-s mai aproape....

E ok, în felul asta mai ies din rutină. Cel mai mult îmi place când vine în vizită o singură persoană, gen, o prietenă veche, sora sau doar mama, putem sta ore în șir la taclale, cu o cafea bună și o prăjitură delicioasă, Martini sau un vin bun.

Închipuie-ți că ești un fel de președinte, Timofti, ВВП sau Barack Barackovici, și trebuie să adresezi un mesaj de felicitare poporului. Întregii țări, întregii lumi, întregii curți – nu contează... Și pentru vizitatorii lui UniCOOL, clar... Bagă...

Îmi amintesc acum 15 ani, când am pășit într-un alt mileniu, toată lumea se gândea la noțiunea timpului cu un fel de „Wow, e anul 2000"! S-a schimbat prefixul! Toți credeau că noul mileniu le va aduce o schimbare. Au trecut 15 ani de atunci, s-au întâmplat multe și de toate...

Eu am terminat o facultate, am lucrat la trei posturi de radio, m-am căsătorit și am făcut un copil.

În țară au fost alegeri, au câștigat comuniștii, un partid creștin democrat a trădat încrederea multora atunci, apoi s-au dus comuniștii, a venit Alianța, a fost 7 aprilie, iarăși alegeri, Alianța mai n-a dat-o în bară.

Uite că 2015 bate la ușă și eu mă gândesc unde să emigrez din țara asta...

Dar sperăm că anul 2015 va fi unul bun și ne va ajuta să luăm decizii corecte.

Cică Capra de Lemn, guvernatoarea sociabilă a anului 2015, a pregătit o mulțime de trăiri și evenimente noi. Schimbarea modului de viață, regândirea valorilor vechi – această perioada va deveni o noua pagină în cronica vieții a multor persoane.

Ne vedem în Noua Zeelandă, dar nu cu capra de lemn. Acolo-s oile la putere...

Urcă în rețeaua COOL