Gary Smalley
Daca un barbat vrea cu adevarat sa comunice cu o femeie, el trebuie sa intre in lumea ei emotionala

Ilan Shor îşi sărbătoreşte ziua de naştere!

Uite-așa.

Unul din cei mai bogați și mediatizați cetățeni ai R. Moldova.

Motiv din care, subsemnatul, și-a amintit ceva file de istorie care îl leagă de povestea acestui om de succes.

Și nu doar atât. Ia să vedem...

Scris de Marcel Toma

Dacă tot răsfoiam calendarul personalităților să vad care și când s-a mai născut, hop și data de 6 martie indică ziua de naștere a lui Ilan Shor.

Și în asemenea momente în cap intră gânduri de genul "Aaa, dap' eu, dap' noi, dap' ții minte cum atunci..."

Și mi-am amintit de prima întâlnire profesională avută cu Ilan Shor acum aproape șase ani, cea care, la acel moment, m-a marcat profund și m-a făcut să-mi revizuiesc niște prinicipii și păreri de viață...

... Pentru că el avea 22 de ani și tocmai intra în topul celor mai influenți moldoveni – era cel mai tânăr acolo.

Firesc, multe semne de întrebare, interes sporit, iar subsemnatul urma să scrie povestea de success.

Dialogul a început cu ceva de genul:

- Родился я в Тель-Авиве...
- Кто-то родился вблизи Сорок...
- И что, Сороки тоже красивый город!

Am zis că omul e ok, nu a făcut din start diferențierea statutară și n-a marcat nicio graniță între noi doi, cei ce aveam, atunci, de făcut împreună un lucru.

Atunci am vorbit despre Dufremol, despre Klassika Asigurări, despre actele de caritate în care s-a implicat omul de afaceri, dar și despre multe altele.

Mai apoi lumea a aflat și de echipa de fotbal FC Milsami-Ursidos, pe care a înființat-o și care acum stă confortabil în fotoliul de lider al campionatului național.

ilan

Și nu doar fotbalul îl interesează, dintre sporturi - Compania „Dufremol" a devenit în 2011 sponsorul principal al Federaţiei Moldoveneşti de Tenis, acesta, grație investiţiilor realizate de către Ilan Shor, devenind unul din cele mai populare sporturi la noi.

Succesele nu au întârziat să apară - succesele echipei naţionale de tenis în Cupa DAVIS, în special.

Pentru că vorbisem mai sus de acțiunile de caritate și de viața socială în care se implică activ Ilan Shor, finanțînd mai multe proiecte culturale.

Printre multe altele, un proiect mai recent este „Calea ta spre succes", care a vizat și a ajutat material mii de copii cu nevoi speciale și din familii social vulnerabile.

Fiind unul din cei mai activi susţinători ai veteranilor, omul de afaceri, prin Fundația „Miron Shor", le-a oferit acestora o sărăbătoare deosebită, în PMAN, 500 de veterani primind și ajutoare financiare. Iar de Ziua Internațională a Copiilor, tradiţional, interpreta Jasmin, soţia omului de afaceri, susține un concert cu această ocazie, iar mii de copii și părinți participă la activitățile organziate în această zi.

Illan Shor este un susținător al tinerilor talente, iar Fundația „Miron Shor", înființată în cinstea tălui său, are o agendă caritabilă extrem de încărcată. Carea vizează familii social vulnerabile, persoane cu dezabilități și veterani care nu sunt lăsați la nevoie. Proiectul „Noi îți îndeplinim visele", de exemplu, are scopul de ajuta copiii bolnavi oncologic.

Nu uităm nici de afaceri, nemijlocit. Ilan Shor a avut curajul să se implice în proiecte îndrăznețe, care trec prin perioade dificile. În 2014 el a devenit președinte al consiliului de administrare al Băncii de Economii din Moldova, după care și membru al consiliului de administrație la Aeroportul Internațional Chișinău, acesta îmbunătăţindu-şi vizibil principalii indicatori economici în ultima perioadă.

Deci așa, dacă avem cu ce să ne lăudăm, de ce să n-o facem? Și de ce să nu-l lăudăm pe Ilan Shor dacă are pentru ce? Și să-l mai și felicităm pe de-asupra, să-i urăm un cordial –

La mulți ani!

Страна должна знать своих героев.

И поздравить!

Foto: www.vipmagazin.md

 

Urcă în rețeaua COOL