Helen Rowland
Un barbat nu stie niciodata cum sa spuna adio; o femeie nu stie niciodata cand

14 iunie a trecut dar alegerile generale locale încă nu s-au încheiat pentru toată lumea.

Cu învingători și învinși, deși oficial toți declară că au câștigat câte ceva, cineva jubilează deja, altcineva se pregătește intens pentru turul 2 al scrutinului, planificat pentru 28 iunie.

UniCOOL a fost atent la ce s-a întâmplat la aceste alegeri și în jurul lor și relatează cele mai însemnate rezultate și evenimente, ba și mai bagă trei capici, legate de situațiile create.

Municipiul Chișinău încă se află în incertitudine ce ține de soarta primarului general: actualul edil, Dorin Chirtoacă, a adunat 37,52 la sută din sufragii, puțin mai mult decât Zinaida Greceanîi – 35,68%, cea cu care se va și duela în turul 2.

Ceilalți candidați au fost mult sub: Oazu Nantoi a luat surprinzător dar insuficient 10,11 la sută, iar mai departe, дальше, меньше...

Diametral opus stau lucrurile la Bălți, acolo unde Renato Usatîi a trecut en fanfare la cârma municipiului cu 72,46% - chiar și prognozată, o victorie mai mult decât categorică.

Cu un procentaj ceva mai mic, dar la fel de categoric, s-a impus controversatul om de afaceri Ilan Shor, care a lăsat audiența cu sertarele deschise învingând la Orhei din primul tur cu 61,97%.

Rezultatele alegerilor de la Bălți și Orhei au stârnit numeroase comentarii și nemulțumiri, dar la Chișinău, ceea ce pe viitorii idili nu-i prea deranjează.

Au și început să circule glume legate de activitățile și viața privată a lui Usatîi și Shor.

Astfel, cică, bălțenii vor fi asigurați periodic cu spectacole susținute de interpretul rus Stas Mihailov, cel pe care Renato Usatîi l-a invitat nu o singură dată să cânte în susținerea sa.

Iar orheienii vor asculta din repeertoriul frumoasei Jasmin – interpreta din Rusia, soția lu Ilan Shor.

Cât privește chișinăuienii, aceștia mai au de așteptat până află cine le va cânta de sărbători.

Până pe 28 iunie...

Atunci vom ști dacă scena din PMAN va fi invadată de același Mihailov&Co, dacă învinge Zinaida Greceanîi cu al său Partid al Socialiștilor, sau dacă ne așteptăm la alde Voltaj cu Smiley, în caz că sărbătorește liberalul Dorin Chirtoacă.

A, da. Sorry – Piața Marii Adunări Naționale este închisă pentru lucrări de reparație...

Urcă în rețeaua COOL