Molly McGee
Cind un barbat aduce, fara nici un motiv, flori sotiei sale, exista cu siguranta un motiv

Și ce ar trebui să facă ca să slăbească corect și eficient?

Ne spune o femeie. Firesc.

Femeiele știu totul.

Ele citesc reviste pentru bărbați, în care se regăsesc...

Ne învață până și cum să slăbim.

Mai ales dacă femeia se mai și pricepe și se numește Victoria Ursu...

Exact, de la VictoriaFitness, specialist in fitness și nutriție.

În mod sigur: individual de la un bărbat la altul și, în general, diferit față de femei!

În timp ce, la femei, grăsimea se depozitează în zona de jos a corpului (fese si coapse), barbatii o „acumulează" la nivelul taliei, gâtului și a feței.

De menționat tendința bărbaților de a-și îndrepta atenția asupra siluetei lor și, deopotrivă, asupra sănătății organismului.

În afara nemulțumirii de ordin estetic, grăsimile în jurul abdomenului determină probleme grave de sănătate, precum hipertensiunea arterială sau chiar accidente cardio-vasculare.

Acțiunile pe care le vor întreprinde bărbații când se apucă de slăbit:

 • Vor începe să practice intens și foarte concentrați o activitate fizică (sau mai multe activități) care, ATENȚIE, le aduce plăcere: joggingul, înotul, mersul pe bicicletă, fotbalul sau voleiul, tenisul de masă etc. (spre deosebire de femei, care sunt de acord să meargă la antrenamente "insuportabile" doar să slăbească).
 • Vor opta pentru un regim alimentar, bogat în proteine (carne, în special pieptul de pui copt, ouă, brânză), multe salate proaspete sau mixte, fructe și grăsimi nesaturate. Vor renunța repede la dulciuri, făinoase, deoarece nu sunt emotivi pentru a regăsi plăceri în ele. Vor mânca mai puțin înainte de somn și vor bea multă apă.
 • Își vor găsi o motivație foarte bună. Ar putea fi dorința mare de a scăpa de grăsimile de pe abdomen sau obținerea rezistenței la efort. Ar putea fi în căutarea altei motivații, a uneia frumoase și senzuale...
 • Vor lăsa Berea pentru alte zile!

Atenție: Partea cu motivația pentru un bărbat este decizională, pentru că motivația impulsionează efortul care și determină rezultatul.

Una e sigur - bărbații, pentru a da jos niște kilograme, vor întreprinde alte măsuri decât femeile!

Bărbații au un avantaj!

Se cunoaște faptul că mușchii consumă mai multă energie. Iată de ce le este mai ușor să slăbească, spre deosebire de femei.

Odată cu creșterea și/sau menținerea masei musculare (adică exercițiile de forță nu vor fi excluse), vor fi arse mult mai multe calorii.

Suplimentar, grăsimea din jurul taliei, specifică bărbaților, este mult mai ușor de pierdut decât cea acumulată în partea de jos a corpului.

Ce nu vor face niciodată barbații:

 • Nu se vor înfometa. Dietele și lipsa meselor nu le sunt caracteristice, or ei sunt, de cele mai multe ori, carnivori înnăscuți (altădată vânători).
 • Nu vor fi atât de preocupați de greutatea lor. Rezultatele le vor determina la nivel de percepții, fără a apela la cântar sau centimetru.
 • Nu vor ceda ușor din moment ce sunt hotărâți. Voința bărbatului este: "Am zis – am și făcut", tipic bărbătesc!
 • Nu vor trâmbița la toată lumea că s-au apucat să slăbească și nu vor aștepta rezultate mari peste noapte.
 • Nu vor folosi așa-numitele dispozitive pentru slăbit (diverse centuri electrice), ședințe de masaj sau fel de fel de uleiuri de slăbit pe care le folosesc femeile cu și fără motiv.
 • Nu vor înghiți pastille, nu vor consuma ceaiuri de slăbit și altele, de care ei nici nu știu și nici nu vor să știe.
 • Nu vor citi etichete și nu vor calcula câte calorii trebuie să ingereze. Vor zice că asta e îndeletnicirea femeilor.

La ce se vor gândi bărbații?

Să slăbească "frumos", adică să nu-și piardă masa musculară (nu am auzit vreun barbat să nu-și dorească mușchii bine-reliefați). Iar atunci când vor da jos cele 5-6 kg. dorite, se vor opri și vor fi în așteptarea aprecierilor din partea femeilor.

Surpinzător pentru mine este că, de cele mai multe ori, bărbații sunt cei ce-și motivează iubitele la practicarea sportului.

Mi se întâmplă deseori să fiu telefonată și întrebată de către bărbați ce tipuri de antrenamente sunt la sala noastră de fitness. Tot ei le și plătesc abonamentele.

Și atunci, peste câteva luni, mi se aduc mulțumiri pentru contribuția adusă la modelarea siluetei iubitelor lor și asta e partea cea mai plăcută a muncii mele!

În concluzie:

De cele mai multe ori, bărbații sunt informați corect cum se slăbește sănătos și nu întreprind măsuri exagerate ce ar putea duce la dezechilibrări emoționale, hormonale etc.

Sfaturi pentru bărbații care vor sa slabească:

 • Pentru că persistă tendința de a mânca mult, în perioada de ardere a grăsimilor, porțiile trebuie să fie mai moderate.
 • Completează-ți antrenamentul cardio cu unul de forță, cu greutăți (improvizate sau nu), care nu doar iți va construi masa musculară și-ți va da putere, dar îți va crește și rata metabolică! Să faci doar cardio tot nu e bine, îți vei arde mușchii.
 • Nu exclude în totalitate cerealele integrale și alte polizaharide (pastele, orezul brun, hrișca, terciurile de toate tipurile cu excepția grișului ș.a.), ai nevoie de un aport constant de energie pentru efort și refacere musculară.
 • Utilizează ceasul Polar dacă dorești gestionarea procesului și atingerea rezultatelor impresionante.

Mult succes și performanțe!

Urcă în rețeaua COOL