Alexander Chase
Casa unui barbat este castelul sotiei lui

De care vorfi pasibili atât cei care conduc mijloacele de transport, cât și cei care se deplasează pe ale sale două picioare, pe carosabil sau în imediata lui apropiere.

Pentru șoferi şi pentru pietoni!

Măsurile sunt prevăzute de noile modificări în Codul Contravențional pentru a sensibiliza șoferii și a previni accidentele cu implicarea pietonilor.

De exemplu, dacă nu vor acorda prioritate pietonilor la trecerile special amenajate pentru aceștia, șoferii s-ar putea alege cu amenzi mult mai marie decât cele de acum.

Dacă noile modificări vor fi aprobate, conducătorii auto vor achita o amendă de la 600 la 1000 de lei cu aplicarea a 4 puncte de penalizare. Față de amenda de 200 lei și 2 puncte de penalizare, în prezent.

Pentru crearea situației de accident rutier se va achita o amendă de până la 1500 de lei cu posibila privare de dreptul de conducere a vehiculului pe un termen de la 6 luni la un an.

Nu scapă nici pietonii dacă se gândesc să traverseze neregulamentar strada:

Conform noilor prevederi propuse la Codul Contravențional, aceștia vor achita o amendă de la 200 la 300 de lei, față de 100 -200 lei, în prezent.

Sursa: www.autoexpert.md

 

Urcă în rețeaua COOL